27.12.2023   Топ-7 ПОМИЛОК під час продажу квартири

ТОП-7 ПОМИЛОК ПІД ЧАС ПРОДАЖУ КВАРТИРИ

Деякі власники дуже довго продають свою квартиру. Знайомі з цим? У цій статті ми розглянемо найпоширеніші помилки, які зазвичай робить практично кожен продавець житлової нерухомості.

1️⃣ Завищена ціна. Це, мабуть, одна з найпоширеніших помилок, які допускаються під час продажу. І в разі якщо продавець оцінить своє житло, що продається, занадто дорого, то може зіткнутися з тим, що потенційних клієнтів буде мало і процес продажу може сильно затягнутися.

2️⃣Фотографии жахливої якості або їх взагалі немає. Перше на що звертають увагу - фотографії. На "побачення" з квартирою наосліп сьогодні майже ніхто не їздить. Щоб "зачепити" покупця, описувати квартиру рекомендується з любов'ю і докладати якісні знімки. Тож навіть якщо продавець пропонує ідеальну дизайнерську квартиру, ніхто цього не оцінить, якщо не надати хороші фотографії до оголошення.

3️⃣ Самостійний продаж квартириНерідко продавці намагаються продати квартиру власними силами, щоб у такий спосіб заощадити гроші за послуги професійного ріелтора. Бажання заощадити на тому, щоб не платити ріелтору, інколи виявляється боком - це відбувається через незнання багатьох нюансів і недостатньо досвіду. Ріелтор не тільки знайде для вас платоспроможного покупця, а й також допоможе під час оформлення документів. Підсумок самостійного пошуку покупця часто буває таким: багато витраченого часу і низька ефективність виконаної роботи.

4️⃣ Непривабливий вигляд квартириМожливо, Вашій квартирі просто не вистачає товарного вигляду. Зробіть генеральне прибирання, викиньте речі та меблі, які захаращують квартиру. Якщо є невеликі дефекти (зламані ручки дверей, протікає кран), то це теж може перешкодити угоді. Квартира повинна мати доглянутий вигляд. Запорошену квартиру з обдертими шпалерами буде набагато складніше продати. На чисту й охайну квартиру швидше знайдеться покупець.

5️⃣ Ви не склали розгорнутий описБез хорошого опису покупцям важко судити про переваги житла. Розкажіть про його найкращі сторони. В описі вкажіть основні характеристики житла. Не забудьте згадати про інфраструктуру.

6️⃣ Незаконене перепланування.Незаконене перепланування хоч і не є перешкодою для продажу квартири, але звужує коло потенційних покупців. Тому перш ніж займатися продажем житла, що має перепланування, слід підготувати всі необхідні документи, щоб не втратити потенційного покупця.

7️⃣Невнимательное читання договоруПідписання договору та документації дуже важливий процес. Щоб не взяти на себе додаткові обов'язки уважно прочитайте договір.

Продаж квартири забирає дуже багато часу. Спочатку вам необхідно розібратися у всіх тонкощах, визначити ціну, зібрати документи, зайнятися прибиранням і зробити фотографії, потім потрібно знайти майданчики для розміщення оголошень, відповідати на дзвінки, узгоджувати час показів і, відповідно, показувати квартиру. Це все сповільнить продаж квартири. Тому звернення до фахівця - правильне рішення, яке позбавить вас багатьох проблем і дасть змогу швидко продати квартиру.